PODATKI O PODJETJU

MiniBoom, Katja Kocjan S.P.

Begunje na Gorenjskem 163

4275 Begunje

Slovenia

Podjetje je vpisano v sodnem registru Okrožnega sodišča v Ljubljani dne: 01.05.2021

ID za DDV: 96241209

Matična številka: 8859248000

TRR: 96241209

Podjetje MiniBoom, Katja Kocjan S.P., upravlja naslednjo spletno stran: www.miniboom.eu

S trgovino Miniboom.eu (v nadaljevanju trgovina) upravlja podjetje MiniBoom d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju ponudnik)

AVTORSKE PRAVICE PODJETJA

Vse vsebine, objavljene na www.miniboom.eu so last podjetja MiniBoom, Katja Kocjan S.P.,  in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Brez dovoljenja podjetja MiniBoom Katja Kocjan S.P., se jih ne sme kopirati, razmnoževati ali distribuirati na kakršenkoli drug način.

MiniBoom Katja Kocjan S.P.,si pridržuje pravico do sprememb vsebin, objavljenih na spletni strani www.miniboom.eu

POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja veljajo za prodajo blaga na spletni strani www.miniboom.eu. Z uporabo spletnega mesta se vsak uporabnik strinja, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja in, da se z njimi v celoti strinja. Z oddajo naročila v kakršnikoli obliki v celoti sprejemate te splošne pogoje poslovanja.

ODGOVORNOST

Za težave, ki bi nastale ob morebitni nepravilni uporabi blaga, podjetje MiniBoom Katja Kocjan S.P. ne odgovarja.

Podjetje MiniBoom Katja Kocjan S.P., si pridržuje pravico od odstopa pogodbe oz. realizacije naročila v kolikor nastane bistvena napaka v ponudbi. Med omenjene napake spadajo tudi očitne napake v ceni, ki so lahko posledica tehničnih in drugih težav. V kolikor pride do napačnih podatkov o ceni, bo ponudnik tudi kupcu omogočil odstop od nakupa , hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova: info.miniboom@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru, da kupec / potrošnik ni zadovoljen z rešitvijo pritožbe lahko:

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. MiniBoom Katja Kocjan S.P., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, spletna povezava na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS) :

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Vir: Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot, Uradni list RS, št. 98/04 -; UPB, 117/04 Skl. US, 46/06 Odl. US, 114/06 – ZUE, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14, 19/15)

Reklamacije v zvezi s kvaliteto ali izpeljavo same ponudbe se rešujejo med kupcem in Miniboom Katja Kocjan S.P. .

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Podjetje MiniBoom Katja Kocjan S.P. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne trgovini miniboom.eu in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredoval tretji osebi oziroma jih ne bo uporabil drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani. Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za določen čas 5 let oziroma, če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva.

MiniBoom Katja Kocjan S.P. lahko podatke posreduje samo pogodbenemu obdelovalcu podatkov. Dostavni službi GLS Slovenia, DHL , DPD ali Pošta Slovenija bomo zaupali ime in priimek uporabnika, naslov za dostavo, telefonsko številko ter e-mail naslov.

Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
Zbirka osebnih podatkov je zavedena na spletni strani informacijskega pooblaščenca (www.ip-rs.si).

Vedno imate pravico do brezplačnih informacij, kjer lahko preverite pravilnost vaših shranjenih podatkov. Če želite, se lahko obrnete na info@miniboom.eu in nam pošljete vašo zahtevo po e-pošti ali navadni pošti. Po posredovanju informacij bodo vsi popravki, zaprtja ali izbrisi – v kolikor so v skladu z zakonom – izvedeni.

UPORABA OSEBNIH PODATKOV

Podjetje za potrebe odpreme blaga, obdeluje, vodi, shranjuje naslednje  podatke uporabnika:

 • ime in priimek
 • naslov za dostavo
 • kontaktno telefonsko številko
 • naslov elektronske pošte
 • podjetje oz. naziv in davčno pravne osebe – če je uporabnik pravna oseba
 • državo bivanja
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese ob naročilu

 

NAMEN OBDELAVE PODATKOV

Podjetje bo zbrane podatke o obiskovalcih (uporabnikih) uporabljalo , vodilo, obdelovalo, shranjevalo samo za naslednje namene:

 • Za pošiljanje predračunov in računov v primeru prejetega naročila na izdelke ali storitve, ki se tržijo preko spletne strani.
 • Za vodenje evidenc o strankah.
 • Za realizacijo oz. dostavo zahtevanih izdelkov ali storitev.
 • Za obveščanje o novostih v ponudbi podjetja in spletne strani www.miniboom.eu
 • Za pošiljanje e-novic (v kolikor se je oseba prijavila na prejemanje naših e-novic) – več spodaj v področju ‘uporaba vašega e-mail naslova’
 • Za statistično in marketinško analizo oz. raziskavo v zvezi z uporabniki spletne strani in sicer zato, da se izboljša ponudba izdelkov in storitev na spletni strani (z uporabo analitičnih orodij)
 • Za občasno pošiljanje kratkih tekstovnih sporočil z namenom obveščanja o aktivnostih na miniboom.eu v kolikor stranka to privoli

 

Uporaba vašega e-mail naslova:

1. Zgoraj navedene podatke bo administrator obdelal za namene trženja in sicer za pošiljanje e-novic osebi, ki je dala soglasje. To soglasje je izdano za določen čas 5 let. Oseba, ki izda to privolitev, potrjuje, da bo skrbnik obdelal zgornje osebne podatke v času trajanja privolitve.

 1. Osebne podatke bo obdeloval le upravitelj ali oseba, s katero ima skrbnik pravilno izvedeno pogodbo o obdelavi.
 2. Soglasje je mogoče kadarkoli preklicati na način, da nam preko elektronske pošte na e-mail naslov info@miniboom.eu pošljete odjavo od prejemanja e-novic ali pa nam le to pisno posredujete na naslov MiniBoom Katja Kocjan S.P., Begunje na Gorenjskem 163, 4275 Begunje na Gorenjskem.
 3. Skrbnik vas opozarja, da imate kot posameznik, na podlagi predpisov, naslednje pravice:

 

 

Izključitev odgovornosti

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker je ponudniku pri registraciji posredoval napačne, nepopolne ali neažurne podatke, ki se nanašajo na uporabnika.

NAROČANJE BLAGA in POSTOPEK NAKUPA

V spletni trgovini www.miniboom.eu lahko blago naročite na naslednji način: preko spletnega obrazca v spletni trgovini. Pri naročilu preko obrazca na spletni strani je obvezna navedba telefonske številke na katero vas bo poklicala dostavna služba pred dostavo in pa mail naslov na katerega pošljemo potrdilo o naročilu.

Postopek nakupa:  na spletni strani lahko izvedete tako, da izberete artikel, barvo, vrsto, model, količino, dodatke, … in dodate izbrane stvari v košarico. V košarici vpišete vse zahtevane informacije, izberete način plačila in način dostave. Ko to vse storite in zaključite nakup (oddate naročilo), boste preusmerjeni na spletno stran s sporočilom, da je vaše naročilo oddano. Na mail boste prejeli potrdilo o naročili z vsemi podatki glede vrste izdelka, količine, končne cene in predviden datum dostave.

Kupec ima možnost pred oddajo blaga v košarici / na blagajni omogočen pregled celotnega naročila (vsebine) , s količino in ceno, ter ima možnost popravek morebitnih napak oz. količin naročenega.

Preklic naročila: Naročilo se smatra za potrjeno, če kupec naročila ne prekliče. Miniboom Katja Kocjan S.P. ob prejemu naročila pregleda stanje zalog oz. možnosti dobave. Če artikla ni mogoče dobaviti v napisanem roku se kupca o tem obvesti na vpisano telefonsko številko ali e-mail naslov. Kupec lahko prekliče naročilo tako, da odgovori na e-mail ali pokliče na telefonsko številko.

Odpošiljanje: podjetje Miniboom Katja Kocjan S.P. . v dogovorjenem roku pripravi in pošlje blago z dogovorjeno metoda pošiljanja.

KO IZDELKA NI NA ZALOGI

Zgodi se, da potrošnik odda naročilo preko spleta, prodajalec ga potrdi, kasneje pa sporoči, da naročenega blaga nima na zalogi; blago je bilo že plačano. Podjetje mora izpolniti svoje obveznosti v roku 14 dni od sklenitve pogodbe, razen če se stranki dogovorita drugače. Če blago ni na razpolago in prodajalec zato ne more izpolniti svoje obveznosti, mora o tem takoj obvestiti potrošnika in mu vrniti vsa opravljena plačila. Denar je potrebno vrniti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

 

SPREMINJANE NAROČILA

Kupec lahko svoje naročilo prekliče ali spremeni tako, da pošlje e-mail na info.miniboom@gmail.com ali na telefonsko številko: 040 645 277 V kolikor je kupec že obveščen, da je naročilo odposlano, naročila ne more spremeniti ali preklicati!

NAČIN PLAČILA in DOSTAVA NAROČILA

Naročeno blago lahko plačate po povzetju, preko PayPala, ob osebnem prevzemu ali po predračunu. Osebni prevzem je možen po predhodnem dogovoru.

Naročilo bo odposlano preko dostavne službe GLS. Dostavna služba vas bo o dostavi obvestila, prav tako pa vas bodo tudi kontaktirali na telefonsko številko tik pred dostavo.

 • Strošek pošiljanja, če je izbrano plačilo po povzetju: 7 €
 • Strošek pošiljanja, če je izbrano plačilo po PayPalu ali po predračunu: 6€
 • Ob osebnem prevzemu ni dodatnih stroškov.

Blago je odpremljeno v roku 1-4 delovnih dni oz. takoj po prejemu bančnega nakazila oziroma plačila. Dostava naročila traja od 1 do 3 delovne dni, med vikendi in prazniki ni dostave. 

 • Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.
 • Naš partner pakete dostavlja v dopoldanskih urah na naslov, vnesen ob oddaji naročila.
 • Ker dostavna služba artikle dostavlja v dopoldanskih urah, se lahko odločite tudi za dostavo na katerokoli drugo ime ali naslov.
 • Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu (podjetje, pisarna, itd.), bo dostavljavec pustil sporočilo, na katerem bodo navodila za poznejši prevzem.
 • Če kupec blaga ne prejme v nekaj dneh od odpošiljanja, o tem nemudoma obvesti ponudnika. Ponudnik v tem primeru ugotovi vzroke in o tem obvesti kupca.

PLAČILO IZDELKA NAREJENEGA PO VAŠIH ŽELJAH

Plačilo izdelka po vaših željah je možno samo po predhodnem plačilu. Ko prejmemo plačilo gre izdelek v izdelavo. Po prejetem plačilu je rok za izdelavo in odprema izdelka 10-14  dni oziroma v kolikor je možno manj po predhodnem dogovoru.

Poškodbe pri dostavi

Kupec naj pri prevzemu pošiljke pregleda njeno vsebnost. V primeru poškodb pošiljke kupec izpolnjen OBRAZEC ZA VRAČILO  BLAGA na reklamacije@miniboom.eu, kjer se dogovori za zamenjavo izdelka. Obrazec je na voljo na povezavi: OBRAZEC ZA VRAČILO  BLAGA.

PRIDRŽEK LASTNINSKE PRAVICE

Pridržujemo si lastninsko pravico za prodano blago in ostanejo last podjetja Miniboom Katja Kocjan S.P. tudi potem, ko vam je izrečeno,  vse dokler kupnine za blago ne plačate v celoti.

ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO BLAGA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico (iz 43.c člena Zakona o varstvu potrošnikov), da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na elektronski naslov), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe / nakupa.

Potrošnik mora blago vrniti  nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen, če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu bo naše podjetje vrnilo vsa opravljena plačila najkasneje v 14-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Od kdaj teče rok za odstop od pogodbe?
Če je podjetje v celoti izpolnilo obveznost iz 43.c člena Zakona o varstvu potrošnikov, začne teči rok za odstop od pogodbe pri dobavi blaga od dneva, ko je potrošnik sprejel blago.

Obveznosti prodajalca pri odstopu od pogodbe
V kolikor v primeru odstopa od pogodbe, na željo kupca ni bila izvršena zamenjava blaga, prodajalec vrne celotno kupnino v roku 14 dni od prejetja obvestila o odstopu od pogodbe. Prodajalec vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Razen če sta se pogodbeni stranki dogovorili drugače, potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe iz prvega odstavka tega člena pri teh pogodbah:

 • o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam

Vse cene navedene na spletni strani , so izražene v evrih in vsebujejo DDV. Izdani račun vsebuje poleg cene izdelka tudi stroške pošiljanja v višini, katera je navedena pod DOSTAVA NAROČILA. Akcijske ponudbe (popusti, akcijski cene) so lahko dnevne ali tedenske, oblikujejo pa se glede na povpraševanje in razpoložljive zaloge.

Podjetja, ki so zavezanci za DDV morajo pri naročilu predložiti identifikacijsko številko – davčno številko. Cene veljajo od 1.04.2021 do preklica oziroma sprememb.

Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100% plačila z gotovino, po predračunu z nakazilom na TRR ali preko PayPala. Spletna cena je dostopna vsem uporabnikom spletne trgovine miniboom.eu, prav tako velja v primeru oddaje naročilo preko telefona, e-maila.

Prvotna cena je višja – stara cena artikla, po kateri je bil artikel v prodaji pred znižanjem cene.

Akcijska cena je cena, ki velja zgolj omenjeno časovno obdobje, katero je datumsko določeno. V kolikor je zaloga razprodana pred končano akcijo, se cena predčasno povrne v prvotno ceno.

Skupna cena je seštevek vseh cen artiklov, v prodaji izven paketa.

Cena za paket je ugodnejša cena vseh artiklov v paketu glede na skupno ceno oz. seštevek vseh cen posameznih artiklov.

 

KUPONI ZA POPUST

Pri naročilu lahko kupec vnese kupon z popustom, zaradi katerega se zniža vrednost artikla in s tem tudi skupna vrednost naročila.

Kuponi se ne seštevajo, zato lahko pri posameznem naročilu uporabite samo 1 (en) veljaven kupon.

UVELJAVLJANJE GARANCIJE

Potrošnik lahko napako reklamira kadarkoli v garancijskem roku. Garancijo lahko potrošnik uveljavlja za izdelke, za katere je obvezna garancija (seznam teh izdelkov določa Pravilnik o blagu, za katerega se izda garancija za brezhibno delovanje) in za tiste, za katere je bila dana prostovoljna garancija.

V garancijskem roku lahko potrošnik od garanta zahteva brezplačno odpravo napake. Če napake ni mogoče odpraviti ali je podjetje ne odpravi v skupnem roku 45 dni, lahko potrošnik zahteva zamenjavo za nov brezplačen izdelek. Po preteku tega roka se popravilo blaga opravlja le proti plačilu. šele če popravilo ni mogoče ali ga podjetje ne izvrši v skupnem roku 45 dni, lahko potrošnik zahteva zamenjavo za nov, brezhiben izdelek.

 

Kakšen je postopek uveljavljanje garancije?
Kupec mora v garancijskem roku in pod garancijskimi pogoji s pisno vlogo od dajalca garancije zahtevati odpravo napak, pri tem pa mora predložiti tako izdelek kot garancijski in servisni list ter kopijo računa. Kupec z odpravo napak ali nadomestitvijo izdelka nima nobenih stroškov. Če prodajalec ugotovi, da je do napake na izdelku prišlo zaradi nepravilnega ravnanja kupca, zaradi česar se izkaže, da je garancijski zahtevek neupravičen, bo izdelek s pisnim obvestilom poslal nazaj na njegove stroške.

UVELJAVLJANJE STVARNE NAPAKE

Reklamacijo iz naslova stvarne napake pa lahko potrošnik uveljavlja za vsak kupljeni izdelek (kar pomeni, da lahko potrošnik zaradi napake na izdelku, za katerega ni bila dana garancija, uveljavlja pravice iz stvarne napake, enako pa se lahko odloči tudi v primeru, če ne želi uveljavljati garancije za izdelek, za katerega je bila dana garancija).

Ko uveljavljate stvarno napako na izdelku, lahko sami izbirate med štirimi pravicami, ki jih določa Zakon o varstvu potrošnikov. Zahtevate lahko odprave napake, zamenjavo blaga z novim, vrnitev dela plačanega zneska v sorazmerju z napako ali vračilo plačanega izdelka.

 

V kolikšnem času lahko uveljavljate stvarno napako?

O napaki morate prodajalca obvestiti v roku dveh mesecev od dneva, ko ste napako odkrili. Svoje pravice lahko uveljavljate v največ dveh letih od prevzema izdelka. (za napake, ki se na izdelku pokažejo po dveh letih od prevzema, pa prodajalec ne odgovarja več).To velja za nove izdelke. Če ste kupili rabljen izdelek, lahko stvarno napako uveljavljate v največ enem letu od prevzema izdelka.

Podjetje vam mora odgovoriti v 8 dneh. Če se prodajalec z reklamacijo strinja in prizna obstoj napake, mora zahtevku ugoditi najkasneje v osmih dneh po prejemu reklamacije. Tudi, če se z obstojem napake ne bo strinjal, vam mora podjetje odgovoriti v osmih dneh.

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

 

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega 157. člen predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

Spletna stran www.miniboom.eu za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa aktivnosti obiskovalcev in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo. Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, ne bomo posredovali tretjim osebam.